velkommen til CANADA

På denne reisen utforsker vi Toronto, Montréal og Québec, nyter isvin på vingård i Ontario og ser de majestetiske Niagarafallene med egne øyne. Båttur blant de tusen øyer og besøk på et indianerreservat får du også oppleve.

Bli med til verdens nest største land!

 

 • Montréal bysightseeing
 • Ottawa bysightseeing
 • Laurentians
 • Montréal Olympic Park
 • Québec bysightseeing
 • Indiansk aften
 • Île D'Orléans
 • Kingston & 1000 Islands Cruise
 • Niagarafallene
 • Toronto
 • Niagara-on-the-Lake & isvingård

 

Kontakt oss gjerne på telefon 52704705  (mandagfredag, 818) eller send e-post til nytt@nyttig.no. Lyst til å lese mer om Nytt & Nyttig Reiser? Klikk her.

Canada

Vi begynner turen vår i den fransktalende Québec-regionen. Her får du muligheten til å prøve deg på noen franske gloser. Etter ankomst sjekker vi inn på hotellet og spiser en lett middag.

Inkludert i utflukt: lett middag.

Transferdag til Québec by

På vei til Québec by besøker vi museumslandsbyen Village Québécois d'Antan, som viser hvordan livet var i området for 100 år siden. Sent på ettermiddagen ankommer vi regionens hovedstad, Québec by.

Inkludert i utflukt: lunsj og middag

Québec by og Indianer-reservat

Vi besøker både den øvre og den nedre bydelen, og ser de mest kjente landemerkene. Et av disse er historiske Fairmont le ­Château Frontenac, som hevdes å være verdens mest fotograferte hotell. Gå en tur i byens koseligste gågate, Rue du Petit Champlain, med gallerier, restauranter og boutiques. Kanskje tør du også ta trappene som populært kalles «Breakneck stairs» (nakkebrekkertrappen).

På kvelden besøker vi Huron-Wendat-reservatet hvor vi får se og lære mer om indianerstammens historie, kultur og tradisjoner. Det blir servert tradisjonell mat, og vi opplever indiansk dans. Her kan man også kjøpe lokalprodusert håndverk som drømmefangere og smykker.

Inkludert i utflukt: lunsj og middag

Øya Île d’Orléans

Midt i St. Lawrence-elven like utenfor Québec by, ligger øya Île d’Orléans. Den har blitt kjent for sitt gode utvalg av lokalprodusert mat og drikke. Vi besøker en av produsentene, og får høre mer om hva de lager av godsaker. Vi stopper ved Montmorency Falls, provinsens største foss. Høyden på vannfallet er hele 84 meter, 30 meter høyere enn de mer berømte Niagarafallene. Årlig besøker en halv million pilegrimer den flotte Sainte-Anne-de-Beaupré-basilikaen som er dedikert til jomfru Marias mor, som også er Québecs skytshelgen. Vi tar også turen innom. Til middag nyter vi typisk kanadisk mat med lønnesirup på en «Sugar Shack». Her får vi lære om lønnesirup som landet er så kjent for, og vi får også muligheten til å kjøpe den med oss hjem.

Inkludert i utflukt: lunsj og middag

Transfer til Montreal

Vi kjører fra Québec by på morgenen og vender nesen mot Montréal. Mange vil erindre at Sommer-OL ble arrangert her i 1976, og OL-anleggene er fremdeles i bruk den dag i dag. Fra toppen av tårnet på Olympia­stadionet får vi byens beste utsikt. Sykkel­stadionet har blitt gjenfødt som «Biodôme de Montréal», en slags blanding av dyrehage, akvarium og museum som gjenskaper fem forskjellige økosystemer.

Inkludert i utflukt: lunsj og middag

 

Særegne Montréal

Montréal er verdens nest største franskspråklige by, etter Paris. Vi får se de mest kjente severdighetene og nabolagene. Et besøk i Notre-Dame­basilikaen, kjent som Montréals smykkeskrin, står også på programmet. Kirken er dekorert med hundrevis av detaljerte treskjæringer, sterke farger og et av verdens største kirkeorgel. Ikke rart Céline Dion valgte å gifte seg her i 1994.

Under Montréal ligger RÉSO, et nettverk av tunneler på totalt 32 km. RÉSO knytter sammen boligkomplekser, kontorbygninger, T-banestasjoner, severdigheter og hoteller. Du finner til og med flere store kjøpesentre under bakkenivå.

Inkludert i utflukt: lunsj og middag

De mektige Laurentiansfjellene

Fjellkjeden Laurentians er en av de eldste i verden. Midt blant disse myke fjelltoppene og mange innsjøene ligger den idylliske lille byen Saint Sauveur. Vi tar et stopp her og får tid til å ta en titt i de små butikkene og bakeriene. Turen går videre nordvestover til Mont Tremblant, som er navnet både på fjellet og byen. Med taubane til toppen av fjellet får vi en fabelaktig utsikt over byen og den omkringliggende nasjonalparken.  Vi setter så kursen mot Ottawa.

Inkludert i utflukt: lunsj og middag

Hovedstaden Ottawa

Sjarmerende Ottawa er hovedstaden i Canada og ligger i provinsen Ontario. Vi starter dagen med en byrunde og får se flere av byens viktigste severdigheter. Det luksuriøse hotellet Fairmont Château Laurier ligger iøynefallende til ved den UNESCO­registrerte Rideaukanalen. Canadian Museum of History gir et godt innblikk i landets spennende historie. På toppen av parlamenthøyden troner det kanadiske parlamentet godt bevoktet av militære vakter i flotte uniformer. Kanskje vi er heldige nok til at vi får et glimt av statsminister Justin Trudeau?

Inkludert i utflukt: lunsj og middag

Kingston & 1000 Islands cruise

Vi forlater Ottawa og starter dagen med båttur mellom de tusen øyer (Thousand Islands). Hør indianerlegenden om hvordan de idylliske øyene ble skapt, i tillegg til de mange historiene om Thousand Island dressingens opphav. Det eneste alle er enige om er at den kommer herfra.

Vi reiser videre til Kingston som var Canadas hovedstad i 3 år på 1800-tallet. Her spiser vi lunsj og får høre mer om byens historie. Kingston er stolte over at de er fengselshovedstaden i Canada med hele 6 fengsel. Det er best å oppføre seg ordentlig her. De er også kjent for å være hjembyen til Canadas første statsminister John A. Macdonald. I kveld ankommer vi Canadas største by, Toronto.

Inkludert i utflukt: lunsj og middag

Metropolen Toronto

Vi gjør oss kjent med Toronto på en guidet runde og besøker selvsagt landemerke nummer én, CN-tårnet på 553,3 meter. Det var verdens høyeste fritt­stående bygning da det stod ferdig i 1976. Fra utsiktsplattformen får vi fantastisk utsikt. Vi kjører også forbi Little Norway Park. Her lå den norske basen hvor over 3000 norske fly­soldater ble utdannet under andre verdenskrig.

Det blir fritid i byen og et besøk i Torontos destilleri­distrikt, som består av gågater med butikker, kaféer og restauranter.

Inkludert i utflukt: middag

De storslagne Niagarafallene

Niagarafallene er en av verdens mest kjente naturseverdigheter og besøkes årlig av flere millioner turister. Det er i alt tre fosser som utgjør Niagarafallene på grensen mellom Canada og USA. Horseshoe Falls på kanadisk side er den største og mest berømte. Fossen har mange sprø historier om våghalser. Kanskje mest kjent er Annie Edson Taylor som kastet seg utfor fossen i en tønne på sin 63-årsdag i 1901.Vi drar på en spennende, og litt fuktig båttur, for å titte nærmere på fossene (regnkappe inkl. i båtbilletten). Ikke nok med det, du kan også oppleve de majestetiske Niagarafallene fra helikopter.

Inkludert i utflukt: lunsj og middag

Helikoptertur må bestilles separat

Idylliske Niagara-on-the-Lake

Ved bredden av Ontariosjøen ligger en idyllisk by ved navn Niagara-on-the-Lake. Den har blitt kåret til den peneste byen i Canada. Spaser langs hovedgaten og besøk små butikker, fristende bakerier, konfektutsalg, gallerier og kanskje til og med julebutikken. Ikke så langt fra Niagarafallene, i svært idylliske omgivelser, produseres det mye vin. Vi besøker en vingård hvor vi får prøve lokale viner, inkludert den berømte isvinen som regionen er kjent for som er laget av frosne druer.

Inkludert i utflukt: lunsj og middag

Avreise og cruise

Vi har sen utsjekk fra hotellet og tar turen inn til Toronto. Her koser vi oss på et cruise med lett lunsj. Vi sier farvel til fantastiske Canada og reiser til flyplassen med mange nye opplevelser i bagasjen.

Inkludert i utflukt: lunsj

EN BEHAGELIG OG TRYGG FERIE

En viktig grunn til at våre turer har blitt så populære er utvilsomt Nyttig-guiden. Alle våre turer er ledet av våre egne, norsktalende guider. Hun eller han vil ta imot deg på flyplassen i Canada, og lede utfluktene. Med audiosystemer (øretelefon og mottaker) kan du enkelt og tydelig høre hva guiden forteller under omvisninger og guidede byturer. Alle Nyttig-guider fullfører årlig førstehjelpskurs i regi av Røde Kors, og er i tillegg utstyrte med hjertestartere. Før du reiser fra Norge og under oppholdet vil du bli oppdatert om hva som skjer gjennom hyggelige tekstmeldinger fra guiden. Skulle det være et nødstilfelle, har du alltid guidens nødnummer for hånden..

 

Ønsker du å vite mer om hotellene vi bruker på turen, kan du lese litt om det her.

 

Canada har obligatorisk elektronisk reiseregistrering (ETA). Vi kan tilby hjelp med dette til de som ønsker.

 

Kontakt oss gjerne på telefon 52704705 (mandagfredag, 818) eller send e-post til nytt@nyttig.no. Lyst til å lese mer om Nytt & Nyttig Reiser? Klikk her.

 

Se avreisedatoer eller bestill din tur her.

Ring for påmelding eller spørsmål 52704705

Nytt & Nyttig AS

 fnr 965323538

Longhammarv 11

5536 Haugesund

CANAda I trygge hender med norsk guide
CANAda I trygge hender med norsk guide
CANAda I trygge hender med norsk guide
CANAda I trygge hender med norsk guide
I trygge hender med norsk guide
CANAda
I trygge hender med norsk guide
CANAda I trygge hender med norsk guide
canaDA I trygge hender med norsk guide
canaDA I trygge hender med norsk guide
canaDA I trygge hender med norsk guide
CANAda I trygge hender med norsk guide
CANAda I trygge hender med norsk guide